Udka kurczaka w pomidorach

Restauracja folklor Jastrowie opinie Możliwość komentowania Udka kurczaka w pomidorach została wyłączona 110
Udka kurczaka w pomidorach
1 vote, 8.00 avg. rating (77% score)

najlepsze-restauracje-lublin-6Składniki:

1. 8 sztuk podudzi z kurczaka
2. Olej
3. 6 ząbków czosnku
4. 2 lub 3 suszone pomidory
5. 2 łyżki przyprawy do kurczaka
6. 2 łyżki majeranku
7. 2 łyżki słodkiej papryki
8. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Podudzia z kurczaka dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Przygotować marynatę: czosnek obrać i drobniutko posiekać. 4 łyżki oleju wymieszać z przyprawą do kurczaka, majerankiem i słodką papryką; dodać posiekany czosnek. Marynatą dokładnie natrzeć każdy kawałek kurczaka i wstawić do lodówki, na co najmniej półtorej godziny (pod przykryciem i od czasu do czasu mięso obracać, aby równomiernie rozłożyła się marynata).
Po wyjęciu z lodówki, mięso wrzucić do rondla na rozgrzany olej i obsmażyć z każdej strony, a następnie przykryć (ewentualnie lekko podlać wodą) i dusić około pół godziny. Pod koniec duszenia dodać suszone pomidory i ewentualnie jeszcze doprawić.

Ciekawe wpisy:

Author

Related Articles

http://folklorswojskiejadlo.pl/ - folklor restauracja jastrowie, karczma folklor jastrowie, folklor restauracja, restauracja folklor opinie, magda gessler jastrowie

Search

Back to Top